Bpost komt op adem na stevige koersdaling

De Bel20 is de beursdag lichtjes in het groen gestart. Het aandeel van bpost ging 3,6 procent hoger nadat het dinsdag terrein moest prijsgeven.

De Bel20 ging kort na het luiden van de openingsbel 0,2 procent hoger. Die beperkte stijging was onder meer te danken aan beurswinst voor Barco. Het aandeel van de displayspecialist ging woensdagochtend 1,45 procent hoger.

Herstel voor Bpost

Het telecombedrijf Proximus ging, mits gecorrigeerd voor de ex-dividend, 1,5 procent hoger. Zonder deze correctie is er een daling van 1,84 procent.

Bpost kreeg dinsdag een stevige dreun te verwerken nadat het aankondigde dat het maximaal de helft van de winst gaat uitkeren. Het aandeel lijkt vandaag te herstellen en stijgt met 4,4 procent.

MDxHealth blijft het goed doen. Na een stijging van 11 procent op dinsdag deed de specialist in tests om prostaatkanker op te sporen er woensdagochtend nog eens 4 procent bij.

Europese beurzen lichtjes hoger

De Eurostoxx50 boekte bij de start van de derde beursdag van de week een bescheiden winst 0,28 procent.

In Duitsland steeg het aandeel van Covestro met 3,9 procent. Het chemiebedrijf liet dinsdagavond weten dat het zijn winstverwachtingen voor 2020 naar boven bijstelt.

De Franse autobouwer Renault deed er 3 procent bij. De autoconstructeur liet gisteren weten dat het van januari tot eind november 2020 meer dan 95.000 elektrische voertuigen heeft verkocht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20