Boris Johnson in quarantaine na contact met parlementslid die Covid-19 heeft

De Britse premier Boris Johnson heeft zichzelf in quarantaine geplaatst nadat hij in contact is gekomen met een parlementslid die positief testte op het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van de premier weten.

Johnson werd op de hoogte gebracht van de besmetting via de Britse contact tracers van NHS Test and Trace. ‘Conform de regels heeft de premier zichzelf onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Hij zal zijn politiek werk verderzetten, inclusief de aanpak van het coronavirus’, klinkt het in een persbericht.

De premier werd blootgesteld aan het virus tijdens een 35 minuten durende vergadering met de parlementsleden, waaronder Lee Anderson, een partijlid van Johnson. Anderson testte later positief op het virus.

Johnson gaat in quarantaine net wanneer het land het hoofd moet bieden aan nieuwe golf van besmettingen. Het Verenigd Koninkrijk is sinds vorige week opnieuw in lockdown tot en met 2 december.

De premier lag in april ongeveer een week in het ziekenhuis als gevolg van een coronabesmetting, waarvan drie dagen op de intensieve zorgen. Zoals we inmiddels weten is een eerste besmetting geen garantie dat u geen tweede keer besmet kan worden.

In het Verenigd Koninkrijk zijn al meer dan 52.000 duizend mensen gestorven door het virus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20