Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bol.com in juni van start in Wallonië

Logo Business AM
Business

10/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

De online winkel Bol.com trekt in juni naar Wallonië, schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo. De plannen waren al eerder bekend, maar nu is er ook een datum.

De e-commercesite, onderdeel van de winkelgroep Ahold Delhaize, was al actief in Nederland en Vlaanderen. Nu wil hij ook Franstalig België veroveren.

Bol hoopt in Wallonië het succes te kopiëren van Nederland en Vlaanderen, waar het met in totaal 10 miljoen klanten (van wie 2 miljoen in Vlaanderen) de onbetwiste leider is.

Amazon

Er is ook duidelijk een markt in het zuiden van ons land. Volgens een studie van de marktonderzoeker GfK spendeerden Vlamingen in de eerste negen maanden van 2019 800 euro online, tegenover 660 euro in Wallonië en Brussel.

Met de demarche gaat Bol in rechtstreekse concurrentie met Amazon. De Amerikaanse e-commercegigant heeft nog maar net een Nederlandstalige site opgestart, maar is al veel langer met succes actief in de Franstalige markt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks