Oekraïense Boeing crasht nabij Teheran: geen overlevenden

Een passagiersvliegtuig van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij is enkele minuten na het opstijgen boven Teheran gecrasht. Er zouden geen overlevenden zijn.

De vlucht was vertrokken op de luchthaven van Teheran en was onderweg naar de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er aan boord waren. De cijfers lopen uiteen van 160 tot 180 passagiers.

Volgens de Iraanse staatstelevisie had het vliegtuig technische problemen. De vlucht werd uitgevoerd door het Oekraïense Ukraïne International Airlines.

Volgens Flightradar24 stopte vlucht 752 met data verzenden na twee minuten in de lucht.

Boeing

De 737-800 is een type Boeing dat geproduceerd is voor de 737 MAX, het type dat momenteel aan de grond gehouden wordt. In 2019 waren er twee fatale crashes met dat vliegtuig. Deze Boeing 737-800 was nog vrij nieuw, slechts twee jaar oud.

Er is nog niet veel informatie over de crash. Volgens de Iraanse staatstelevisie zou het vliegtuig technische problemen gerapporteerd hebben. Een motor van het vliegtuig zou vlam hebben gevat, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Het ziet er wel naar uit dat het om een ongeluk gaat, de crash zou niets te maken hebben met de onrust in de regio. Net deze nacht lanceerde Iran enkele tientallen raketten naar Amerikaanse militaire basissen in Irak. De twee gebeurtenissen zouden niet gerelateerd zijn.

Ukraine International Airlines

Op de site van de crash, in Shahriar bij Teheran, woedt een enorme brand. De bluswerken zijn tijdelijk stopgezet door de hitte.

Ukraine International heeft 1.110 vluchten per week en 42 vliegtuigen in zijn vloot. Het is de eerste crash van een vliegtuig bij Ukraine International. Boeing heeft nog niet gereageerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20