“BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder gaat bitcoin aanbieden”

‘s Werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, is naar verluidt van plan om een bitcoin handeldienst aan te bieden aan zijn beleggers, vertelden drie mensen die bekend zijn met de kwestie aan bronnen.

BlackRock die de Bitcoin-ruimte betreedt door beleggingsproducten aan te bieden aan zijn klanten, zou een keerpunt kunnen betekenen naar de digitale munt, gezien het feit dat de in New York gevestigde firma meer dan 10.000 miljard dollar aan activa beheert voor institutionele beleggers.

Een van de mensen zei naar verluidt dat de vermogensbeheerder zijn klanten toegang zou laten krijgen tot leningen door cryptocurrency als onderpand op te geven met “client support trading en vervolgens met hun eigen kredietfaciliteit.”

Bitcoin verhandelen via geïntegreerde beleggingssoftware

De meer dan 1.500 institutionele klanten van BlackRock – waaronder bedrijfs- en overheidspensioenen, schenkingen en stichtingen, en staatsfondsen – zouden bitcoin kunnen verhandelen via de geïntegreerde beleggingssoftware van de vermogensbeheerder, Aladdin, zei een van de mensen naar verluidt.

Een tweede persoon die bekend is met de zaak zei naar verluidt dat BlackRock geïnteresseerd was in het krijgen van “hands-on met regelrechte crypto” en was “op zoek naar aanbieders in de ruimte.”

Een derde persoon merkte naar verluidt op dat er een werkgroep is van “ongeveer 20” die bitcoin en cryptocurrency evalueert binnen BlackRock. “Ze zien al het enthousiasme wat iedereen krijgt en willen hier wat geld aan gaan verdienen,” voegde de persoon eraan toe.

Anticyclische voordelen

BlackRock’s chief executive officer Larry Fink zei in mei vorig jaar dat de vermogensbeheerder bitcoin aan het bestuderen was om te bepalen of het anticyclische voordelen zou kunnen bieden, volgens een rapport van Reuters. De topman zei ook dat cryptocurrencies mogelijk een rol zouden kunnen spelen in langetermijnbeleggingen als een activaklasse vergelijkbaar met goud.

In 2021 tipte de vermogensbeheerder in bitcoinbeleggingen via op derivaten gebaseerde producten die werden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME), volgens een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Vorige maand diende BlackRock een aanvraag in bij de SEC om een exchange-traded fund aan te bieden dat zou beleggen in bedrijven die betrokken zijn bij de “ontwikkeling, innovatie en het gebruik van blockchain- en crypto technologieën,” meldde Bloomberg.

BlackRock bezit ook een aanzienlijk belang in de grootste bedrijfshouder van bitcoin, MicroStrategy, waarvan CEO Michael Saylor een vocale bitcoin stier is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20