BlackBerry verdwijnt (opnieuw) uit de winkelrekken

De iconische BlackBerry zal wellicht vanaf augustus niet meer te koop zijn. De vernieuwde editie van de smartphone was zeven jaar verkrijgbaar.

Een smartphone voor er smartphones waren, dat was toch de reputatie van de BlackBerry. Ook wel eens de crackberry van de zakenwereld genoemd omdat hij zo verslavend was, liet BlackBerry zich toch overvleugelen door de iPhones en Samsungs van deze wereld.

Smart BlackBerry

In 2016 besloot BlackBerry – het Canadese bedrijf dat oorspronkelijk Research In Motion heette – om met de productie van de telefoons te stoppen. Het Chinese bedrijf TCL verwierf de rechten om de naam BlackBerry te gebruiken voor zijn telefoons. U kan op dit moment nog een telefoon kopen die sterk lijkt op de originele BlackBerry, met het fysieke toetsenbord.

De reboot van BlackBerry kwam met de voordelen van een hedendaagse smartphone: apps die op Android draaiden. Via het toetsenbord kon u shortcuts maken naar apps.

Licentie afgelopen

De licentie die TCL had, loopt echter af in augustus en die wordt, om onbekende redenen, niet verlengd. Vanaf dan is het BlackBerry-imperium tot nader order echt voorbij. Wie nog een BlackBerry wil, zal dus moeten voortmaken.

Meer