Bitcoin zakt tot onder de 7.000 dollar na scherpste daling in zes maanden

Bitcoin zit in een neerwaartse spiraal. Op vrijdag was 1 bitcoin nog minder dan 7.000 dollar waard. Dat is het laagste peil in een half jaar tijd.

Wie begin dit jaar investeerde in bitcoin, heeft zijn geld niet verkeerd geïnvesteerd. Ondanks de scherpe daling van de afgelopen dagen, is een bitcoin nog steeds twee keer zoveel waard als in januari van 2019.

Laagste peil in zes maanden

De laatste dagen is bitcoin echter stevig in waarde gedaald. Waar een bitcoin in juli nog ruwweg 13.000 dollar waard was, is dat nu slechts 7.000 dollar meer volgens Coinmarketcap. Dat is ongeveer 6.300 euro. Het gaat om de laagste waarde in zes maanden tijd.

Het is niet vreemd dat bitcoin de laatste dagen zijn waarde verliest. De Chinese centrale bank heeft een waarschuwing uitgevaardigd. Volgens de bank zijn de risico’s die cryptohandel met zich meebrengt, niet te onderschatten. De overheid zal ook harder van leer trekken tegen criminelen die bitcoin gebruiken voor illegale activiteiten.

Blockchain en bitcoin

Naast het piekmoment van bitcoin in juli van dit jaar, is ook blockchain aan een opmars bezig. Enkele grote bedrijven gebruiken blockchain als de onderliggende software voor een meer gestroomlijnde supply chain.

De Chinese overheid waarschuwt echter voor het verschil tussen blockchain en bitcoin. Investeren in blockchain geeft geen financiële garantie. Investeren in bitcoin is dan weer niet gereguleerd.

Meer