Bitcoin-walvis haalt 6.000 Bitcoins uit cryptobeurs Binance

Een rijke cryptogebruiker verplaatste voor 240 miljoen euro aan Bitcoins van Binance naar cryptowallet Xapo.

Cryptobedrijf Whale Alert, een onderneming die cryptotransacties met hoge volumes in de verf zet, merkte woensdag een astronomische overdracht tussen cryptobeurs Binance en de Hongkongse wallet Xapo op. Er zouden maar liefst 6.000 Bitcoins naar de wallet verzonden zijn. Die hoeveelheid cryptomunten is momenteel 240 miljoen euro waard.

Zakensite Finance Magnates merkte deze week op dat grote Bitcoinportefeuilles, die lange tijd geen activiteit zagen, opnieuw in beweging komen.

Volgens een rapport van Glassnode neemt het percentage van “oude” Bitcoins die bewegen op de blockchain van de cryptomunt de afgelopen dagen ook scherp toe.

Vlucht uit Binance?

Volgens Alexandra Clark, een verkoper van het Britse cryptobedrijf GlobalBlock, is er een logische verklaring voor de recente beweging van Bitcoins en de activiteit op het netwerk. “Hoewel er ongetwijfeld onderzekerheden zijn over de toekomst van Bitcoin op korte termijn, denken velen dat Bitcoin en digitale activa binnen de vijf tot tien jaar fiatgeld langzaam zullen vervangen. Verschillende actoren ondervinden nu al problemen met het adopteren van blockchaintechnologie om competitief te blijven”, meent Clark

Een andere mogelijke verklaring voor de vlucht uit Binance is dat de cryptobeurs de afgelopen maanden door regelgevers in een hele reeks landen onafgebroken wordt beschuldigd van illegale activiteiten en slechte samenwerking.

Binance moest hierdoor in het verleden in sommige landen al enkele keren geldopnames tijdelijk stopzetten. Mogelijk vreesde de Bitcoin-walvis dat hij ooit de toegang tot zijn Binance-wallet zal verliezen.

Deze week doorbrak de koers van Bitcoin nog de kaap van 50.000 dollar voor het eerst in 13 weken. De laatste dagen onderging de cryptomunt echter een correctie van zo’n 5 procent. Deze ochtend werd de munt verhandeld aan een prijs van 46.700 dollar per stuk. De totale waarde van de cryptomarkt staat momenteel boven de 2 biljoen dollar. (mah)

Lees ook: Nog steeds bullish: MicroStrategy koopt meer dan 3.900 Bitcoins op

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20