‘Bitcoin mining’ verbruikt meer dan 2 procent van alle opgewekte elektriciteit in de VS

Bitcoin blijft een populair handelsinstrument. Maar om de cryptomunt te verhandelen, is een grote elektriciteitsproductie nodig. Uit onderzoek blijkt dat dit in de Verenigde Staten alleen al meer dan 2 procent van het totale aanbod is.

Waarom is dit belangrijk?

Het 'minen' van Bitcoins is een lucratieve maar competitieve branche. Bedrijven willen snel extra stroomproductie op gang krijgen en vestigen zich in oude energiecentrales. Echter heeft de drang naar meer daardoor een behoorlijke impact op het milieu.

Uitgelegd: Bitcoins worden verhandeld op een gedecentraliseerd platform. Om handelstransacties af te sluiten, houdt men data bij in een ledger. Die data moet afzonderlijk worden gecontroleerd door mensen die zich 'miners' noemen. Als genoeg mensen hun goedkeuring geven, wordt de transactie gevalideerd. De miner die de aanzet geeft tot die validatie, wordt beloond en krijgt onder andere zelf Bitcoins.

In het nieuws: Het 'minen' van Bitcoins vraagt veel serverkracht en dus ook veel energie.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer