Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Biotechtoppers richten gezondheidsfonds op

Logo Business AM
Business

23/01/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

Isopix

Annie Vereecken, die een hele hoop investeringen in biotechbedrijven achter haar naam heeft staan, richt samen met onder andere Biocartis-CEO Herman Verrelst het bedrijf HERAN Partners op. Met het fonds HERAN Health Tech Fund I willen ze tot 65 miljoen euro ophalen om te investeren in start-ups in de digitale gezondheidszorg.

Naast Vereecken en Verrelst zitten ook Katleen Vandersmissen, ex-hoofd van de afdeling Health & Care bij de investeringsmaatschappij LRM, en Joris Mortelmans, de financieel directeur van het familiale bedrijf van Vereecken, in het kapitaal van HERAN Partners.

‘Op het snijvlak tussen medische toepassingen en data liggen nog heel wat kansen’, zegt Vereecken in een persbericht. ‘Door medische data beter te verzamelen, te gebruiken en te analyseren kunnen we mee medische innovaties mogelijk maken.’

‘Sneller doorbreken’

Het fonds heeft al zeven participaties in zijn portefeuille zitten. Het heeft al een aandeel in de start-ups Ugentec, Icometrix, Bluebee, Ontoforce, Lynxcare, Pharmafluidics en Fox Biosystems. Vereecken wil hen naar eigen zeggen helpen om ‘sneller doorbraken te realiseren en innovaties op de markt te brengen.’

Op dit moment loopt er een kapitaalronde. Het viertal mikt op 60 tot 65 miljoen euro. Na de kapitaalronde wordt de portefeuille verder uitgebreid.

Ommekeer

Verrelst, de CEO van het Mechelse biotechbedrijf Biocartis, zal niet betrokken zijn bij de dagelijkse leiding, maar zal wel de investeringsbeslissingen mee sturen. ‘Ik kijk ernaar uit om waar mogelijk mijn kennis, ervaring en netwerk in te zetten voor de bestaande en nieuwe investeringen’, klinkt het in het persbericht. Vandersmissen beheert de portefeuille en Mortelmans beheert de financiën.

De gezondheidssector staat voor een ommekeer. Digitale tools worden steeds belangrijker en consumenten willen zelf hun gezondheidsdata kunnen beheren. Grote techbedrijven als Google en Amazon proberen al een tijd in te breken in de sector, maar ook veel kleinere bedrijfjes ontwikkelen toepassingen. In 2018 haalden digitale gezondheidszorgbedrijven wereldwijd 8 miljard dollar op bij investeerders, volgens de durfkapitalist Rock Health.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president