Biotech sleurt Brusselse beurs in het groen

De Europese beurzen trappelen ter plaatse. Ze staan allemaal op winst, maar doen er minder dan 1 procent bij. De Brusselse Bel20 tekent rond 10 uur een winst op van 0,6 procent, grotendeels dankzij biotech en vastgoed.

De Waalse farmagroep Mithra kondigde maandagochtend aan dat ze een onderzoek start naar de werking van het vrouwelijk hormoon estetrol tegen het coronavirus. Het aandeel schoot prompt 6 procent hoger.

Mithra is geen onderdeel van de Bel20, maar het nieuws heeft een positieve invloed op de hele biotechsector. Het Mechelse Galapagos gaat 2,4 procent hoger, het Gentse Argenx doet er 0,1 procent bij.

Vastgoed

Ook vastgoed heeft een goede dag. De zorgvastgoedgroep Aedifica stijgt 1,9 procent, de vastgoedverhuurder Cofinimmo 1,2 procent en de magazijnverhuurder WDP doet er 1 procent bij. Buiten de Bel20 stijgt de kotenverhuurder Xior 1,7 procent.

De rode lantaarn is voor Ackermans & Van Haaren. De investeringsgroep verliest 1,6 procent.

Dieselgate

In het buitenland valt Adyen, het ‘Nederlandse PayPal’, op. Het aandeel stijgt 4,3 procent op de beurs van Amsterdam. In Frankfurt wint de chemiegroep Bayer 5,5 procent nu blijkt dat er een schikking met de slachtoffers van het pesticidemiddel Roundup aankomt.

Volkswagen noteert met een licht verlies. Later maandag wordt een uitspraak verwacht in het Dieselgate-schandaal. Er wordt in beroep beslist of Volkswagen een man die een auto met zogenaamde sjoemelsoftware had aangekocht het volledige aankoopbedrag moet terugbetalen. Als dat zo blijkt te zijn, kan dat een precedent scheppen voor andere zaken tegen de groep.

De Londense beurs is gesloten voor Spring Bank Holiday, telkens op de laatste maandag van mei. Ook de Amerikaanse beurzen openen maandag niet door Memorial Day.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20