Biotech scoort, maar kan Brusselse beurs niet boven water houden

Het was biotech boven op de Brusselse beurs dinsdag. UCB, Galapagos en Argenx eindigen allemaal stevig in het groen, de rest van de Bel20 bleef stabiel of ging onderuit.

De Bel20 eindigt 1,4 procent in het rood. Ook de rest van Europa gaat onder de nul, in navolging van de Amerikaanse beurzen. De beurs van Londen doet er 2 procent af.

In Brussel zijn de biotechaandelen de absolute winnaar. Het Brusselse UCB, dat vrijdag een Amerikaanse concurrent overnam, doet er 2,4 procent bij, Galapagos wint 2,3 procent en Argenx stijgt 1,7 procent.

Bijna-faillissement

Het aandeel van de Luikse groep Asit Biotech is dan weer sinds dinsdagochtend geschorst in afwachting van een persbericht. Het bedrijf vroeg onlangs een verlenging van de bescherming tegen zijn schuldeisers. Het heeft nog tot twee dagen de tijd om een faillissement af te wenden.

De verliezer in Brussel was de bank ING, die 4 procent in het rood sluit.

Luchtvaart

Net als in de VS gaat de luchtvaartsector onderuit na een rally de voorbije weken. De vliegtuigbouwer Airbus verliest 7,6 procent in Parijs en de maker van vliegtuigmotoren MTU gaat 5,8 procent achteruit in Londen.

De brede EuroStoxx50-index gaat 1,3 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20