Bill Gates vergelijkt ChatGPT met de uitvinding van het internet: het zal “de wereld veranderen”

Hoewel hij terughoudender is dan Elon Musk, heeft Bill Gates vaak een zeer uitgesproken mening over de kwesties die de samenleving sturen, maar nog meer als het gaat over nieuwe technologieën.

In het nieuws: Bill Gates sprak in een interview met het Handelsblatt onder meer over kunstmatige intelligentie.

De details: De medeoprichter van Microsoft gelooft dat de chatbot van OpenAI vergelijkbaar is met de uitvinding van het internet.

Een hulpmiddel in plaats van een vervanging

ChatGPT is in een paar dagen tijd erg populair geworden en is momenteel niet weg te denken uit het nieuws. Hoewel het veel mensen fascineert, baart het sommigen ook zorgen. Sommigen vrezen dat het de mens zal vervangen. Bill Gates maakt zich geen zorgen.

  • Hij is er van overtuigd dat de chatbots niet de taken van de mensen zullen overnemen. Volgens hem zullen zij er net voor zorgen dat we ons werk veel efficiënter zullen kunnen doen.
  • “Tot nu toe kon kunstmatige intelligentie lezen en schrijven, maar de inhoud niet begrijpen. Nieuwe programma’s zoals ChatGPT zullen veel kantoorwerk een stuk efficiënter maken door te helpen bij het schrijven van facturen of brieven”, aldus de miljardair. “Het zal onze wereld veranderen.”

Hoewel de eerste demonstraties inderdaad indrukwekkend zijn – ChatGPT kan inderdaad helpen bij bepaalde taken, met name bij het schrijven van mail, het corrigeren van code en andere – zijn we nog ver verwijderd van de door Gates aangekondigde revolutie.

  • Bard, het antwoord van Google op ChatGPT en Microsoft, is hiervan het bewijs.
  • Chatbots hebben hun volledige potentieel nog niet bewezen. We zullen geduld moeten hebben voordat dat gebeurt.

(ns)

Meer