Bill Gates gaat zijn eigen stad bouwen

De Amerikaanse miljardair-filantroop Bill Gates heeft in de staat Arizona een lap grond van 10.000 hectare gekocht om er een zogenaamde ‘slimme stad’ neer te zetten.

Bill Gates is een van de rijkste mensen ter wereld en de stichter van het technologiebedrijf Microsoft. Via zijn investeringsbedrijf Belmont Partners betaalde hij ruim 80 miljoen dollar voor een stuk grond in het zuidwesten van de staat, op zo’n 70 km afstand van de stad Phoenix.

De stad komt naast een nog te bouwen snelweg te liggen die de stad Reno, in het noorden van de staat Nevada, moet verbinden met Mexico.

In de stad zal overal supersnel internet aanwezig zijn en zullen de straten ontworpen zijn in functie van zelfrijdende wagens. Alle infrastructuur zal worden gebouwd met duurzame materialen.

In de stad, die Belmont gaat heten, zullen naast scholen, winkels en kantoren ook 80.000 huizen worden gebouwd. Verwacht wordt dat er in totaal zo’n 180.000 mensen zullen wonen. Gates heeft geen tijdlijn vrijgegeven binnen dewelke zij zijn plannen wil realiseren, maar spreekt van een project op lange termijn.