Biden niet te spreken over Twitter-deal Musk: “Platform dat leugens spuwt”

Amerikaans president Joe Biden heeft zich op een evenement in Chicago uitgelaten over de beslissing van centimiljardair Elon Musk om het socialmediaplatform Twitter te kopen.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk wil Twitter omtoveren tot het “meest gerespecteerde advertentieplatform”, waarbij hij extra wil inzetten op vrijheid van meningsuiting. Maar niet iedereen (een groot deel van de adverteerders op Twitter, bijvoorbeeld) lijkt het daar mee eens, waardoor Musks Twitter-transformatie wel eens moeilijker dan verwacht kan uitdraaien.

De essentie: Biden is niet tevreden met de aankoop van Twitter door Elon Musk, stelt de nieuwssite Cointelegraph.

  • Biden beschuldigt het socialmediaplatform ervan leugens te verspreiden. “Elon Musk koopt een bedrijf dat leugens uitstuurt (…) over de hele wereld”, klonk het op een evenement in Chicago naar aanleiding van de midterms. “Er zijn geen redacteurs meer. Hoe verwachten we dat kinderen kunnen begrijpen wat er op het spel staat?”, aldus de Democraat.
  • Musk zei eerder meer in te zetten op “vrijheid van meningsuiting”. Dat leidde tot een toename van haatzaaiende uitlatingen, waardoor veel adverteerders zich nu terugtrekken.
  • De regering-Biden belooft actie te ondernemen om “haatspraak en foutieve informatie” op socialmediaplatforms te bekampen.

Crypto-Twitter

Maar: Twitter is de thuishaven van crypto-fanaten.

  • Sinds de lancering van Bitcoin in 2010, is Twitter een thuis geworden voor de wereldwijde crypto-gemeenschap. Zij gebruiken het platform zowel om kleine technische issues aan te kaarten, als om de grote geopolitieke hangijzers te bespreken waar de cryptosector mee te maken krijgt.
  • Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance, reageerde daarom verheugd op de aankondiging van Musk. CZ zou naar verluidt een team hebben samengesteld om de blockchain-activiteiten van Twitter te ondersteunen, al werd dat nog niet officieel bevestigd. Binance maakte eerder al zo’n 500 miljoen dollar vrij om de overname van Elon Musk te ondersteunen.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.