Biden drukt op pauzeknop voor export van LNG, zorgt Trump straks voor meer restricties?

Europa doet een steeds groter beroep op de Verenigde Staten voor de invoer van LNG, vloeibaar gas. De Amerikaanse president Joe Biden voert nu een tijdelijke pauze op de goedkeuring van exportbedrijven in. Wat betekent dat voor Europa, en vooral: wat als de VS straks een andere president heeft?

Waarom is dit belangrijk?

Door de oorlog in Oekraïne werd Europa afhankelijker van Amerikaanse LNG, wat op dit moment zeer voordelig is voor de EU. Met Donald Trump aan het roer kan dit veranderen.

In het nieuws: Biden voert een tijdelijke stop in voor LNG-bedrijven die wachten op goedkeuring, zoals afgesproken.

  • Het Amerikaanse ministerie van Energie had daarover een afspraak gemaakt met de Europese Commissie. Alle wachtende producenten die wachten op goedkeuring om hun LNG uit te voeren naar Europa, zullen nog even moeten wachten. Amerikaanse bedrijven die al een goedkeuring kregen, mogen blijven uitvoeren. De uitvoer van vloeibaar gas vanuit de VS naar Europa neemt dus niet af.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer