Bezittingen Maradona gaan zondag onder de hamer

Zondag worden in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de bezittingen van het Argentijnse voetbalwonder Diego Maradona geveild. Onder de naam “La Subasta del 10” kunnen voetbalfans vanaf 8 uur bieden op een reeks bezittingen van het Argentijnse voetbalwonder.

Het gaat om voorwerpen die aan de vorig jaar op 60-jarige leeftijd overleden Diego Maradona toebehoorden. Ze variëren van huizen en auto’s tot goederen die hij in een pakhuis bewaarde. De opbrengst gaat rechtstreeks naar zijn kinderen, Dalma, Gianinna, Diego Jr, Jana en Dieguito.

De twee meest waardevolle eigendommen die worden geveild zijn het huis dat Maradona aan zijn ouders schonk in de wijk Villa Devoto in Buenos Aires en een flat in de badstad Mar del Plata. Hun waarde wordt geschat op respectievelijk 900.000 en 65.000 dollar. Twee BMW’s staan eveneens in het aanbod. Een 2017 M4 coupé (165.000 dollar) en een 2018 750 I 4-deurs sedan (225.000 dollar).

Vlag, schilderijen, schoenen en shirts

Verder zijn er enkele memorabilia. Zoals de pet met de Venezolaanse vlag die Maradona kreeg van de Venezolaanse dictator Nicolás Maduro. Bieden kan vanaf 500 dollar. Dan zijn er een reeks foto’s en schilderijen waarvan de prijzen variëren van 200 tot 500 dollar. Ook schoenen en laarzen (100 dollar), kleding (50 tot 300 dollar) kunnen worden gekocht. Tenslotte ook een ganse reeks shirts, waaronder dat van Napoli en dat van het Argentijnse elftal.

De veiling start zondag om 8 uur Argentijnse tijd. Een blik op de website van het bedrijf dat het evenement virtueel en voor de hele wereld organiseert, leert dat er naast al het genoemde ook nog zes plasma-tv’s, een massagestoel, een wijnkelder en een koelkast onder de veilinghamer terecht komen.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20