Beurzen licht hoopvol van start

De Europese beurzen gaan licht in het groen van start na het bloedbad van maandagavond.

De brede Europese beursindex Eurostoxx 50 deed er ongeveer een half procent bij. Ook lichtgroene cijfers op de Belgische sterindex Bel20, die opende ook met 0,4 procent winst.

Nieuwe CEO voor Ontex

Winst valt er te rapen bij Ontex. De Belgische luier- en maandverbandfabrikant doet er 4,5 procent bij nadat bekend raakte dat de Aalstenaren een nieuwe CEO krijgen. Vanaf volgend jaar staat de Baskische Esther Berrozpe Galindo aan het hoofd van de groep.

Op de Bel20 zelf dan, krijgt vooral de bankensector een duwtje. ING en KBC waren gisteren de slachtoffers van de problemen in het VK. Nu stuwen beleggers hen weer wat hoger. ING doet er ruim 3 procent bij, Ageas 2,2 procent en KBC maakt 1,6 procent goed.

Enkel voor het geplaagde Galapagos gaat de beursdag in het rood van start. De farmagigant die zijn reumamedicijn vorige week een njet zag krijgen van de Amerikaanse FDA, vangt nog steeds klappen. Het aandeel staat net in de min.

Corona-tv

Ook bij Proximus is de kerstvakantie in het rood van start gegaan. Het aandeel gaat 1,6 procent lager. Bij concurrent Telenet staat het aandeel dan weer in het groen. Telenet legt vandaag cijfers voor dat er tijdens de lockdown maar liefst 16 procent meer tv gekeken is. Het aandeel gaat net een procent hoger.

Ook breed gesproken doen de Europese beurzen het prima. Enkel de beurs in Londen staat op rood, wellicht niet onbegrijpelijk. Ook daar doen de banken het niet slecht, Lloyds Banking weet nog wel 3 procent winst in de wacht te slepen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20