Beursblik: EVS op weg naar recordomzet

EVS Broadcast Equipment is onderweg om dit jaar een recordomzet te realiseren. Dit stelde Kepler Cheuvreux donderdag in reactie op de kwartaalupdate van het mediabedrijf. 

De ‘zekere’ omzet voor dit jaar kwam eind september op 143,8 miljoen euro uit, ofwel 28,5 procent meer dan een jaar eerder, aldus de analisten. Daardoor kon EVS ook de outlook voor dit jaar verhogen, menen de analisten. 

Inmiddels rekent EVS nu op een omzet van 145 tot 150 miljoen euro voor dit jaar, tegenover 140 tot 150 miljoen euro eerder. 

De consensus mikt al op 147 miljoen euro, aldus Kepler Cheuvreux. Daarom verwacht het beurshuis ook niet dat de analisten veel aan hun taxaties zullen veranderen. 

Volgens Kepler Cheuvreux tonen de sterke orderinstroom en de voorzichtige optimisme van de CEO dat het herstel van de sector na de coronacrisis zich verder zet. 

Zoals Kepler ook verwachtte, had bleef de reactie op de beurs beperkt. Het aandeel steeg donderdagochtend 1,2 procent tot 21,30 euro. Dit heeft volgens het beurshuis onder meer te maken met de aanstaande uitkering van het interimdividend.

Kepler Cheuvreux herhaalde het koopadvies voor EVS met een koersdoel van 26,00 euro. 

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.