Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Beurs van Hongkong struikelt over Chinese veiligheidswet

Logo Business AM
Markten

22/05/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Foto: Isopix

De beurs van Hongkong verliest vrijdag 5 procent, nadat Peking een nieuwe veiligheidswet in het leven riep om de stadstaat onder de duim te houden.

Tijdens het Nationaal Volkscongres – het Chinese schijnparlement – heeft de regering nieuwe veiligheidswetten aangekondigd voor Honkong en Macau. Die verbiedt het streven naar onafhankelijkheid en buitenlandse inmenging. Met een verlies van 5 procent reageert de beurs van Honkong slecht op deze nieuwe poging om de protesten in de stad aan banden te leggen.

Ook de andere Aziatische beurzen koersen vrijdag lager. Er zijn verliezen van 1,4 procent in Shanghai, 1,6 procent in Seoel en 0,8 procent in Tokio.

Het is nu uitkijken naar de opening van de Europese en vooral de Amerikaanse beurzen. President Donald Trump liet al verschillende keren optekenen dat de Verenigde Staten zouden reageren, mocht China zich verder manifesteren in Honkong. In november kwam het al tot animositeit tussen de twee landen, toen Trump twee wetten in steun van de Hongkongse betogers tekende.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks