Betalen met de biep: Payconiq by Bancontact breekt records

We voerden met zijn allen 125 miljoen betalingen uit met Bancontact of Payconiq in 2020. Een absoluut record, staat te lezen in de jaarcijfers van het bedrijf.

De bankkaart is nog niet verdwenen, maar de kaartlezer, die is binnenkort misschien wel voltooid verleden tijd. Dat blijkt alvast uit de cijfers die Bancontact-Payconiq voorlegt. Vooral de stijging in het gebruik van die laatste is markant.

Biep, biep, betaald

Dat we meer contactloos en met de kaart betalen, dat mag in volle coronacrisis niet verbazen. Maar het aantal betalingen met Payconiq by Bancontact, de app dus, is met 88 procent gestegen. We betalen dus steeds meer met de smartphone, met een biep dus.

De stijging tekent zich het sterkst af bij webshops. Daar rekenden we in 68 procent van de gevallen af met Payconiq by Bancontact. Logisch: wie via de smartphone shopt, zal wellicht ook zo willen betalen. En de e-commerce kende natuurlijk een stevige boom. Er zijn intussen 4,9 miljoen mensen met de app op de smartphone.

Contactloos is kroonprins

Nog wat cijfers: er werd ook 442 miljoen keer contactloos betaald met Bancontact. Dat is een stijging met 283 procent en goed voor bijna de helft van de betalingen.

In totaal tekende Bancontact 1,65 miljard betalingen op.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20