Berekening van hypotheeklening

Voordat je een woning koopt – vaak de grootste aankoop van je leven – moet je weten of je de maandelijkse hypotheeklening kunt betalen. Je kunt de betaling berekenen met behulp van een snelle online calculator.

Je kan de leningcalculator gebruiken om te achterhalen hoeveel je je kunt veroorloven te lenen van de bank, het financiële bedrijf of jouw kredietinstelling. Dat doe je door andere bedragen in te geven en te zien wat jouw wekelijkse of maandelijkse terugbetalingen zullen zijn. De calculator kan ook nuttig zijn voor mensen met lopende actieve leningen die willen zien met hoeveel ze hun betalingen moeten verhogen om een ​​lening sneller af te lossen.

Tip: maak een gratis simulatie!
[table id=4 /]

Als het gaat om de budgettering van je nieuwe huis, bedenk dan dat de hypotheekbetaling slechts één kost is. Je moet ook budgetteren voor extra uitgaven, zoals onroerendgoedbelasting, verzekering voor huiseigenaren, huisvestingsbevoegdheden en huisonderhoud.

Hypotheekbetalingen

De belangrijkste factoren die jouw maandelijkse hypotheekbetalingen bepalen, zijn de omvang en de looptijd van de lening. De omvang is de hoeveelheid geld die je leent en de looptijd is de tijd waarin je het geld moet terugbetalen. Over het algemeen geldt hoe langer jouw termijn, hoe lager je maandelijkse betaling.

Daarom zijn 30-jarige hypotheken het populairst. Als je eenmaal weet hoeveel geld je nodig hebt voor jouw nieuwe woning, kan je hypotheekvormen en verschillende geldschieters eenvoudig vergelijken door een hypotheekcalculator te gebruiken.

Calculators voor hypotheeklening

Denk je aan het lenen van geld om een ​​huis of auto te kopen en wil je weten hoeveel het je in totaal zal kosten? Hoeveel bedragen jouw aflossingen van jouw lening? Of wil je weten hoeveel rente je uiteindelijk aan een lening betaalt? Gebruik de onderstaande online hypotheekcalculators:

Nagelmackers thuiskrediet

Gebruik deze gratis hypotheekcalculator om jouw maandelijkse hypotheekbetaling te schatten, inclusief je hoofdsom en rente, belastingen, verzekeringen en PMI.

https://www.nagelmackers.be/nl/diensten/lenen/woonkrediet

Triodos Woonkrediet

Ontdek wat jouw hypotheekbetalingen zullen zijn, zodat je zeker weet dat het past binnen jouw budget. Je kunt ook zien hoeveel je kunt besparen door jouw betalingsfrequentie te wijzigen of extra betalingen te doen.

https://www.triodos.be/nl/particulieren/triodos-woonkrediet/calculator

ING-lening

De ING-calculator voor hypotheekaflossing is snel en gemakkelijk in gebruik. Geef gewoon jouw geleende bedrag, lengte van de lening en rentevoet in om een ​​maandelijkse betaling te berekenen.

https://www.ing.be/nl/retail/mortgage-simulator

AXA Home Safe Home

Schat jouw maandelijkse betaling in en kijk hoeveel je kunt investeren.

https://www.axabank.be/nl/batibouw2016-simulatie-kopen-bouwen?SID=0&partnerValue=2-adwords&PARTNER_VALUE=2-adwords&PROJECTTAG=201802BATIBOUWHOME&AORGWEB=0

Tip: maak een gratis simulatie!

table id=4 /]

Een hypotheeklening is een belangrijk hulpmiddel bij het kopen van een huis, waardoor je huiseigenaar kunt worden zonder een grote aanbetaling te doen. Wanneer je een hypotheek opneemt, is het echter belangrijk om de structuur van je betalingen te begrijpen, die niet alleen de hoofdsom (het geleende bedrag), maar ook rente, belastingen en verzekeringen dekt. Het vertelt je hoe lang het duurt om je hypotheek af te betalen en, uiteindelijk, hoe duur het zal zijn om je aankoop te financieren.

Meer