Belgische zakenfamilies stappen in vermogensbeheerder Econopolis

Zes maanden nadat het management het bedrijf zelf in handen nam, heeft vermogensbeheerder Econopolis zijn aandeelhouderschap versterkt met de intrede van vier familiale aandeelhouders.

De zakenfamilies nemen elk een pakket bestaande aandelen over. De financiële details werden niet bekendgemaakt. Het gaat om:

  • Diepensteyn, de financiële holding van de familie Toye. Pater familias Jan Toye is vooral bekend als voormalig topman van Brouwerij Palm.
  • Alcopa Coordination Center, de financiële holding van de familie Moorkens
  • Nomainvest SA: de financiële holding van de families Noël en Jolly
  • Cheniclem Private Equity: de financiële holding van de familie Jolly

De vier familiale aandeelhouders zullen een minderheidsbelang in de groep aanhouden. Het uitvoerend management, met de bekende economische opiniemaker Geert Noels als CEO, blijft de meerderheid van de groep houden.

‘Het gaat niet toevallig om vier ondernemersfamilies die al diverse generaties actief zijn en die de waarden en de missie van Econopolis volledig onderschrijven’, zegt het bedrijf. ‘De familiale verankering staat
garant voor de onafhankelijkheid en stabiliteit van de groep, alsook de duurzaamheid op lange termijn van de verleende diensten.’

Voormalig Vlaams minister Patricia Ceysens, die al enkele jaren de politiek heeft ingeruild voor de zakenwereld, komt aan boord als onafhankelik bestuurder.

Meer