Belgische vrouw eist 118.000 euro van Coca-Cola

De burgerlijke rechtbank van Hasselt boog zich donderdag over een schadevergoeding die Coca-Cola zou moeten betalen aan een 39-jarige vrouw uit Diepenbeek. Ze had brandwonden aan haar maag en slokdarm opgelopen na het drinken van een flesje Chaudfontaine-water.

De schadeclaim bedraagt ruim 118.000 euro. In het flesje dat ze in een warenhuis had gekocht zat zinkchloride.

Door de vergiftiging moesten haar gal en maag operatief verwijderd worden. De feiten gebeurden in januari 2013, toen de vrouw 24 weken zwanger was. Ze werd in levensgevaar in een ziekenhuis in Genk opgenomen. Ze heeft aan de vergiftiging een blijvende invaliditeit van 30 procent overgehouden. Haar dochtertje hield er gelukkig niets aan over.

Aansprakelijk

In 2015 achtte de rechtbank in eerste aanleg in Hasselt Coca-Cola aansprakelijk voor het incident met het flesje. Nochtans had de groep, waartoe Chaudfontaine behoort, geen klachten binnengekregen over de 1.658.999 andere flesjes uit hetzelfde lot. Het Antwerpse hof van beroep bevestigde die aansprakelijkheid.

Donderdag werd de zaak gepleit. Raadsman Steve Geerdens vroeg 118.829 euro met een jaarlijks gekapitaliseerde rente. Als niet op die eis zou worden ingegaan, vroeg Geerdens Coca-Cola te veroordelen tot betaling van een bedrag van 291.280 euro.

De rechtbank doet op 19 maart uitspraak.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20