Belgische start-up LegalFly lonkt met ‘AI voor advocaten’ naar Amerikaanse markt

Van de liefde naar de wet: vier Vlaamse ex-werknemers van datingsite Tinder willen met hun AI-bedrijf LegalFly het leven van juristen vergemakkelijken. De start-up tankt nu 2 miljoen euro bij en krijgen een duwtje in de rug van een Google-topper.

Het bedrijf: Het piepjonge bedrijf LegalFly wil met AI-technologie advocatenkantoren en andere juridische diensten helpen op het gebied van litige, het beoordelen van contracten en het opstellen van documenten. Het AI-model kan een tien pagina’s tellend contract binnen 2 minuten op onvolmaaktheden scannen. De vier stichters, waaronder serieel ondernemer Ruben Miessen die de CEO is, beloven de juridische wereld “ongekende tijd- en kostenbesparingen”. Opmerkelijk: elk van de vier werkte eerder voor de datingsite Tinder.

Het kwartet van LegalFly – foto LegalFly

Google DeepMind

Het nieuws: LegalFly kondigt aan ruim 2 miljoen aan zaaikapitaal opgehaald te hebben. De ronde werd geleid door het Zwitserse durfkapitaalbedrijf Redalpine en omvat ook een investering van Mehdi Ghissassi, Director of Product bij Google DeepMind. “Het vermogen van het LegalFly-team om intelligente, op maat gemaakte hulpmiddelen te creëren, belooft juridische teams aanzienlijk te versterken”, zegt hij in een communiqué.

De ambities: “Deze financiering zal ons in staat stellen om oplossingen sneller te bouwen en lanceren en onze bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar de VS”, zegt LegalFly. Sinds de lancering van de bètaversie in juni zegt LegalFly al snel tientallen toonaangevende advocatenkantoren en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Benelux gestrikt te hebben. Op de wachtlijst staan inmiddels ruim honderd advocatenkantoren.

Meer