Belgische CEO van Heineken geeft na 15 jaar de fakkel door

De raad van bestuur van de Nederlandse bierbrouwer Heineken kondigt dinsdag een machtswissel aan de top aan. Jean-François van Boxmeer ruimt in juni plaats voor de Nederlander Dolf van den Brink.

De Belgische van Boxmeer is gepokt en gemazeld binnen het bedrijf. Hij begon als stagiair-manager. Ondertussen is hij al meer dan 35 jaar actief bij de het Nederlandse bierconcern. In 2005 werd hij aangewezen als CEO. Onder zijn beleid is het bedrijf in omzet meer dan verdubbeld.

‘Dat is door een sterke organische groei en door overnames die van Heineken de meest internationale brouwer gemaakt hebben, die wordt gedronken door de hele wereld’, zei voorzitter van de raad van bestuur Jean-Marc Huët bij de aankondiging.

Van Boxmeer beweert dat hij uit eigen beweging vertrekt, en er is weinig reden om daar aan te twijfelen. ‘Ik voel dat het moment daar is voor een generatiewissel’, aldus de Belg in een persbericht. Wat zijn toekomstplannen zijn werd niet bekend gemaakt.

De opvolger Dolf van den Brink, heeft ook al 22 jaren op de teller bij Heineken. Hij leidt momenteel de afdeling Azië-Pacific. Heineken heeft meer dan 300 bieren in zijn portefeuille, waaronder Desperados, Maes, Grimbergen, Affligem en Mort Subite.