Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belgisch gadget voor social distancing Maggy al goed voor 26.000 bestellingen

Logo Business AM
Tech

21/05/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

De social distancing-tool Maggy

In amper drie weken haalde Maggy, een apparaatje voor social distancing, meer dan 26.000 voorbestellingen binnen. Dat meldt serieel techondernemer Ruben Miessen, medestichter van Maggy.

Het apparaatje in broekzakformaat waarschuwt met een geluidssignaal of een trilling wanneer de afstand met omstaanders te klein wordt. De gebruikte technologie, Bluetooth 5.2, is nog maar sinds dit jaar beschikbaar en laat metingen tot 10 centimeter nauwkeurig toe.

Het toestel – richtprijs 40 euro zonder btw – werd eind april gelanceerd, nadat het in sneltempo bedacht werd door vier Belgische ondernemers: het technologisch brein Ruben Miessen, Allan Segebarth en Bart Embrechts en Nicolas Van Odijk van het Antwerpse tech-ecosysteem Gumption Group. De merknaam verwijst naar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Massale belangstelling

Na amper drie weken staat de teller al op meer dan 26.000 voorbestellingen. ‘Ze komen uit alle mogelijke hoeken: grote bedrijven, een hele resem kleinere kmo’s, particulieren en een community van slechtzienden’, zegt Miessen, een jonge serieel ondernemer in het domein van geolocalisatie. De productie van de Maggy-apparaatjes is intussen opgestart in Europa en in Azië. ‘We rekenen momenteel op 25.000 stuks per maand en trachten dit nog omhoog te schalen.’

De 26.000 inschrijvingen kwamen vooral uit Belgische hoek, maar de ondernemers hopen dat het gadget in heel Europa ingang vindt. Maggy was in de categorie ‘werknemersbescherming’ een van de winnaars van een grote hackathon georganiseerd door de Europese Commissie, die op zoek is naar technologieën die kunnen helpen in de coronacrisis. De Europese bekroning leidt komend weekend tot contacten met internationale investeerders via een virtueel ‘matchmaking’-evenement.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO