In België wordt om de 2 uur een Porsche verkocht; om de 4 uur een Tesla

Het Duitse automerk Porsche heeft dit jaar al 6% meer wagens verkocht dan een jaar geleden. Verwacht wordt dat de lancering van de Taycan, de eerste 100% elektrische Porsche, eind volgend jaar die verkoop verder zal aanzwengelen.

In een interview met de Franstalige zakenkrant L’Echo zegt Didier t’Serstevens, de CEO van Porsche Import, dat 1 op elke 160 ingeschreven wagens in ons land een Porsche is. De eerste zeven maanden van dit jaar werden al 2.360 wagens van het merk Porsche ingeschreven, dat is er omgerekend bijna één om de twee uur. D’Ieteren, de importeur van Porsche in België, is volgens t’Serstevens in volume dan ook de belangrijkste onafhankelijke importeur van Porsche wereldwijd.

70% van alle wagens die Porsche ooit verkocht circuleren nog

Porsche telt in België 9 concessiehouders en is het 25-ste meest verkochte merk in België, een succes dat vooral te danken is aan de goede verkoop van de zogenaamde SUV’s (Sports Utility Vehicle), die met de verkoop van de modellen Macan en Cayenne ruim 50% van alle verkoop in ons land voor hun rekening nemen. De overige 50% zijn klassieke sportmodellen, zoals de 911, de 718 Cayman, de 718 Boxster of de Panamera.

Opgemerkt wordt ook dat de duurzaamheid van de Porsche ongeëvenaard is. Ruim 50 % van de wagens van dit luxemerk die op de Belgische wegen rijden zijn ouder dan 12 jaar, terwijl 70% van alle wagens die Porsche ooit verkocht vandaag nog circuleren.

100% elektrische Porsche Taycan wordt een ‘collection car’

Eind 2019 komt dan met de Taycan (foto onder) de eerste 100% elektrische Porsche op de markt. Het Duitse merk is overtuigd dat die wagen een referentie zal worden op het vlak van elektrische wagens, net als de Porsche 911 dat is op het gebied van luxewagens, zegt t’Serstevens. Hij rekent op meerdere honderden verkochte wagens per jaar voor een wagen die naast een rechtstreekse concurrent van Tesla ook een ‘collection car’ zou kunnen worden. In dat verband wordt ook gemeld dat Tesla vorig jaar 1.151 wagens in België heeft zien ingeschreven. Omgerekend één om de 4 uur.


© Porsche

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20