Belgen blijven massaal weg van kapper en schoonheidssalon

De schrik voor het coronavirus leidt ertoe dat mensen beduidend minder naar de kapper en het schoonheidssalon gaan. Hun beroepsfederaties trekken aan de alarmbel.

Uit een nieuwe peiling door Coiffure.org blijkt dat twee op de drie kapsalons minstens 10 procent omzetverlies geleden hebben in de maanden juli en augustus. In sommige gevallen gaat het zelfs om meer dan 30 procent omzetverlies.

Dat omzetverlies is de voorbije weken heel hard gestegen, vertelt voorzitter Jef Vermeulen. ‘Mensen blijven weg van de kapper, uit schrik.’ Nochtans is er weinig risico op besmetting, verzekert de sector. Er mogen niet veel mensen binnen in de kapsalons, en kapper en klant dragen een mondmasker. ‘Het gaat faillissementen regenen bij een nieuwe lockdown’, vreest Vermeulen.

Schoonheidssalon

Uit een rondvraag door de Belgische Beauty Federatie (BBF) blijkt dat ook veel schoonheidssalons het moeilijk krijgen. Drie kwart van de salons merken de voorbije weken een sterke terugval op van het aantal boekingen. Bijna de helft van de ondervraagden geeft een omzetdaling aan van 30 tot 60 procent. De sector houdt zich nochtans aan strikte veiligheidsprotocollen, verzekert de BBF.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20