Beleggers maken zich opnieuw zorgen over Tesla: wat is er aan de hand?

Tesla’s fabriek in Shanghai zal naar verwachting de productie verlagen. Dat baart de beleggers zorgen.

Waarom is dit belangrijk?

Het zerocovidbeleid in China heeft een impact op het autogebruik. Doordat veel mensen zich niet vrij mogen verplaatsen, doen ze minder een beroep op hun voertuig. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de wagenproducenten, want ze brengen minder wagens aan de man. Ook bedrijven die elektrische wagens maken, blijven niet gespaard.

In het nieuws: Bloomberg meldde maandag op basis van enkele interne bronnen dat Tesla de productie in zijn fabriek in Shanghai met 20 procent zal verminderen. Door dat nieuws daalde de aandelenkoers van de wagenproducent die dag met 6 procent.

  • Het persagentschap voegde eraan toe dat "de beslissing werd genomen nadat de autofabrikant zijn prestaties op korte termijn op de binnenlandse markt opnieuw had geëvalueerd."
  • In 2020, toen de coronacrisis de wereld in zijn grijp hield, daalde d
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.