Beleg eens in een Thais restaurant

Op zoek naar een pittige investering? Pitaya, een ambitieuze keten van Thaise restaurants, hoopt via het crowdlendingplatform BeeBonds 2 miljoen euro op te halen bij de kleine belegger.

Pitaya is een ‘high-end’ fastfoodketen die Thaise gerechten aanbiedt. De Franse groep baat meer dan 90 restaurants uit, vooral in eigen land. Het Belgische bedrijf Alpha Thai Benelux wil als franchisepartner de komende jaren 70 bijkomende vestigingen openen in de Benelux: 35 in Nederland, 30 in België en 5 in Luxemburg.

Om de opening van de eerste 10 restaurants te financieren, hoopt Alpha Thai 2 miljoen euro op te halen via de uitgifte van bedrijfsobligaties. In Brussel en Luik gingen de eerste vestigingen al open, weliswaar alleen voor thuisbezorging wegens de coronaregels. Het bedrijf maakt zich sterk dat eens de 10 restaurants gelanceerd zijn, het de verdere groei met eigen financiële middelen zal kunnen betalen.

8 procent

De bedrijfsobligaties worden aan het grote publiek aangeboden via het platform BeeBonds. De tien dagen durende fondsenwerving is intussen aan de gang.

Typisch voor crowdlending is het hoge rendement, 8 procent in het geval van Pitaya. Maar dat weerspiegelt ook de relatief hoge risico’s die verbonden zijn aan bedrijfsobligaties van groeibedrijven. ‘De inschrijving op een fondsenwerving houdt voor de belegger een risico in van geheel of gedeeltelijk verlies van zijn belegging’, zegt BeeBonds.

Lees ook: Deze internationale ketens komen binnenkort waarschijnlijk naar België

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20