Bel20 volledig in het rood

Een opvallend zicht: de Belgische steraandelenindex kleurt volledig rood. De oplopende rente en de dure olieprijzen laten zich voelen.

We zouden dit stuk graag beginnen met de drie beste spelers in het groen, maar de Bel20 kleurt uitzonderlijk volledig rond. De sterindex verliest 1,7 procent op donderdag.

Bovenaan de Bel20, met slechts 0,3 procent verlies, Cofinimmo, de zorgbouwspecialist. Opvallend, de bronzen medaille van het rode peloton is Aedifica, dat slechts 0,78 procent moet inleveren. In dezelfde sector dus. De Belgische zorg-immomakelaar zette een mooie deal in Ierland in de verf eerder deze week, maar dat blijkt onvoldoende marge te bieden. Op de tweede plek staat Argenx, met -0,3 procent.

De reden voor angst bij de beleggers is duidelijk. Uit notulen van de ECB blijkt dat de hoge rente, net zoals in de Verenigde Staten, de winst op de beurs doet krimpen. Dat doet verkoepn, zo blijkt.

Helemaal onderaan bengelt ING, met 3 procent verlies. Net ervoor vinden we KBC met -2,11 procent. Derde beste verliezer is UCB, met -2 procent.

Op de bredere beurs dan, scoort Picanol met bijna 4 procent winst. De weefgetouwproducent zoekt extra personeel en dat schenkt vertrouwen.

Het blijft anderzijds slechte cijfers regenen bij biotechbedrijf ASIT. Dat heeft intussen al een Frans reddingsplan gekregen, maar toch blijft het bedrijf in het verdomhoekje, met maar liefst 8,4 procent verlies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20