Bel20 krijgt grootste klap sinds bankencrisis

De Bel20 eindigde maandag 7,58 procent in het rood. Dat is de grootste daling in een dag sinds de bankencrisis van 2008. Toen was er een verlies van 7,98 procent.

De verkoopgolf die maandag de beurzen teisterde, liet ook de Brusselse beurs niet onberoerd. Een cocktail van coronazorgen en een sterk gedaalde olieprijs deed beleggers alles verkopen. De hele Bel20 ging onderuit. De sterkste daler was ING met 14 procent. De bankaandelen kregen het in heel Europa zwaar te verduren.

Colruyt kwam er, net als vorige week, het beste uit met een daling van 0,11 procent. De warenhuisketen staat bekend als een stabiel aandeel dat niet meesurft met de markt, maar het is ook anticyclisch, net als andere retailers. Bij een crisis stijgt de interesse voor het aandeel omdat mensen meer kopen. De coronacrisis leidt ook tot hamstergedrag, wat warenhuizen ten goede komt.

Ook de andere Europese beurzen kenden de slechtste beursdag sinds de bankencrisis. De crash bij de opening op Wall Street deed de onrust nog meer opflakkeren.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20