Bel20 als enige in het rood in Europa

De Bel20 mag deze ochtend dan wel goed vertrokken zijn, op het einde van de dag dipt de Belgische index net in het rood. Colruyt en de telecomspelers trekken de beurs naar beneden.

De Europese beurzen eindigen zowat allemaal in het groen, dat maakt de Bel20 het klein duimpje van vandaag. De Belgische sterindex noteert net in het rood met een dip van -0,2 procent. De Europese beurzen reiken een beetje hoger met 0,7 procent.

De verliezers

Het zag er woensdagochtend al niet goed uit voor Colruyt, dat meteen 5 procent naar beneden duikelde. De retailketen, normaal zo crisisbestendig, legde gisteren gemengde kwartaalresultaten neer, tot teleurstelling van de beleggers. Ook op het einde van de dag blijft Colruyt hangen op een dieptepunt met -5 procent.

Opvallend zijn de resultaten van de Belgische telecomspelers. Bij opening noteerden die nog positief, maar tegen sluiting van de beurzen duiken zowel Proximus als Telenet naar beneden. Telenet kelderde met 2,9 procent en ook Proximus crashte naar 3,58 procent.

De winnaars

De Belgische biotecher Galapagos noteerde consequent in het groen vandaag en koerste zowat 3 procent hoger. Ook het Hobokense materiaaltechnologiebedrijf Umicore en magazijnbeheerder WDP deden het goed. Die aandelen stegen respectievelijk met 1,68 en 1,22 procent.

Op de Europese beurzen dan, deed vooral PostNL de wenkbrauwen fronsen. Bij opening steeg het aandeel met 12 procent, tegen de middag deed het er 15 procent bij en bij sluiting was het aandeel 18 procent meer waard. Dat is vooral te wijten aan de gestegen pakketbezorging. Die is met zowat 20 procent omhooggegaan en ook voor de rest van 2020 voorspelt het postbedrijf serieuze winst.

En dan ook nog …

De grootste aandeelhouder van Lufthansa deed vandaag dan weer negatieve uitspraken over de overheidssteun die het bedrijf staat te ontvangen. Ondanks het akkoord van CEO Carsten Spohr staat Hermann Thiele niet te springen voor het voorwaardenpakket dat de Duitse overheid aan de steun verbindt. De belegger volgde niet en Lufthansa noteert 1,25 procent lager op de Duitse beurs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20