Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bayer vraagt rechtbank om schadevergoeding van 25 miljoen dollar ongedaan te maken

Logo Business AM
Business

16/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

De gecontesteerde pesticide Roundup - DPA

De chemiereus moet dat bedrag betalen aan een man uit Californië die beweerde kanker te hebben gekregen door de onkruidbestrijder Roundup.

Bayer zegt in een mededeling die maandag bekendraakte dat het verdict inging tegen bevindingen van waakhonden en simpele wetenschap. Het voegt daar aan toe dat de ‘speculatieve zaak’ het nooit tot in de rechtbank had mogen schoppen.

Het zou volgens het bedrijf ook onmogelijk zijn om zich aan de uitspraak te houden, ‘want elk waarschuwingslabel zou in strijd zijn met wetgeving’.

‘We geloven in de veiligheid van Roundup en zijn ingrediënt glyfosaat’, klinkt het in de mededeling. Bayer heeft ondertussen in Amerika 42.700 rechtszaken over Roundup tegen zich lopen.

Monsanto

Roundup is een onkruidbestrijder gemaakt door het Amerikaanse Monsanto, dat in juni 2018 werd overgenomen door Bayer. Het eerste proces volgde in augustus van dat jaar en sindsdien verloor het aandeel van Bayer al 23 procent.

De zaak waartegen Bayer nu in beroep gaat, was de derde in de reeks. In maart veroordeelde de jury het bedrijf tot 80 miljoen dollar, in juni werd dat bedrag bijgesteld naar 25 miljoen.

En nu wil Bayer dat dus op 0 euro krijgen.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton