Fitnessreus Basic-Fit draait controversiële verandering terug en laat nieuwe klanten met het goedkoopste abonnement terug in alle clubs binnen (in Frankrijk althans)

De Nederlandse fitnessketen Basic-Fit heeft ogenschijnlijk besloten om een controversiële verandering die het enkele maanden doorvoerde, terug te draaien voor klanten in Frankrijk.

Waarom is dit belangrijk?

De keten is de voorbije jaren razend populair geworden in een aantal Europese landen. Een van de voornaamste redenen voor die populariteit is dat klanten met een goedkoop abonnement elke club binnen konden. Daar werd in augustus echter korte metten mee gemaakt, toen het goedkoopste abonnement werd vervangen door een die maar toegang biedt tot één club.

De essentie: In een persbericht maakt Basic-Fit bekend dat het nieuwe ‘Basic’-abonnementsformule in Frankrijk vervangen zal worden door het oude ‘Comfort’ abonnement.

De achtergrond: Een ‘Basic’-lidmaatschap bestaat sinds augustus en kost 20 euro per 4 weken. 

  • Klanten kunnen met dit abonnement slechts in één ‘home’ club binnen.
  • Wie in meerdere clubs binnen wil, moet sinds augustus het duurdere ‘Premium’-abonnement aanschaffen. Dat kost 30 euro per 4 weken.
  • Bestaande klanten met de voorganger van het ‘Basic’-lidmaatschap, het ‘Comfort’-pakket, kunnen wel nog in elke club binnen. Zij betalen ook 20 euro per 4 weken. 
  • Basic-Fit liet in december al weten aan Business AM dat abonnementen van bestaande klanten niet zullen worden omgeschakeld naar een ‘Basic’-abonnement.

Geschrapt in Frankrijk

Het nieuws: Nu lijkt het erop dat Basic-Fit heeft besloten om het ‘Basic’-abonnement toch te schrappen, in Frankrijk althans. De formule zal vervangen worden door het oude ‘Comfort’-pakket. 

  • De abonnementsformule zal wel een stuk duurder worden. Nieuwe klanten zullen een ‘Comfort’-abonnement kunnen nemen voor 25 euro per 4 weken, een prijsverhoging van 25 procent.
  • Tot nu toe zal de verandering enkel in Frankrijk gelden. Nieuwe klanten in de andere landen waar Basic-Fit operationeel is (Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Spanje), zullen nog altijd enkel de keuze hebben tussen het ‘Basic’-abonnement, het ‘Premium’-abonnement of het duurdere ‘All-in’-pakket.
  • Basic-Fit bevestigde aan Business AM dat de verandering voorlopig enkel in Frankrijk geldt. “De reden voor deze verandering is dat we al onze leden de beste fitnesservaring willen bieden … door de toegang tot al onze clubs te vergemakkelijken, niet alleen voor ‘Premium’-leden, maar voor iedereen. Voorlopig is deze verandering alleen van kracht in Frankrijk.”
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20