Autobouwer Ferrari investeert 500 miljoen euro in geboorteregio

De Italiaanse autobouwer Ferrari zal tot midden dit decennium in zijn vestigingen in de steden Maranello en Modena, gelegen in de regio Emilia-Romagna, een bedrag van 500 miljoen euro investeren. De budgetten moeten de ontwikkeling van nieuwe technologieën ondersteunen. Bovendien zouden de investeringen voor de lokale economie ongeveer 250 arbeidsplaatsen moeten creëren.

Waarnemers merken op dat Ferrari al enkele jaren gronden rond het historische centrum van Maranello heeft opgekocht. Mogelijk zouden die terreinen bij de nieuwe activiteiten kunnen worden ingezet.

Elektrische motoren

De autoriteiten van Emilia-Romagna maakten bekend rond de investeringen met Ferrari een overeenkomst te hebben ondertekend. “Daarbij zal onder meer een nieuwe fabriek voor elektrische motoren en aandrijvingssystemen met een beperkte ecologische impact worden voorzien”, merkten woordvoerders van de overheid op.

Ferrari wees er daarbij op dat de autoriteiten zelf een budget van 106 miljoen euro ter beschikking stellen om de investeringen van de autobouwer verder te ondersteunen.

Daarover heeft Ferrari een overeenkomst ondertekend met het Italiaanse ministerie van Economische Zaken, het staatsinvesteringsagentschap Invitalia en de regionale autoriteiten van Emilia-Romagna. In die investeringen zullen duurzame ontwikkelingen centraal staan.

“Innovatie zit in de genen van Ferrari”, benadrukte Benedetto Vigna, chief executive van de autobouwer, in een commentaar op de overeenkomst. “Wij geloven in de regio en willen daarbij een verdere positieve bijdrage leveren door het ontwikkelen van projecten die vanuit ecologisch en sociaal oogpunt concrete voordelen zullen opleveren, maar die ook het concurrentievermogen zullen versterken.”

Technologisch ecosysteem

Hij voegde eraan toe opgetogen te zijn dat Ferrari bij de realisatie van zijn investeringsplan op de steun en medewerking van de autoriteiten te kunnen rekenen. “Dit weerspiegelt een gezamenlijke intentie om van het gebied een pool van uitmuntendheid te maken en een groeiende aantrekkingskracht uit te oefenen op de nieuwe vaardigheden die de autosector nodig heeft.”

“We hebben hier te maken met een innovatief en hoogstaand project, dat gericht is op de ecologische transitie en digitale oplossingen, gekoppeld aan een hoogwaardige werkgelegenheid”, voegde Stefano Bonaccini, president van Emilia-Romagna, daaraan toe.

Hij wees er daarbij op dat de initiatieven van Ferrari in de regionale netwerken van geavanceerde technologie en technopolen het beste ecosysteem, onder meer met de Big Data Technopole van Bologna en de Emilia-Romagna Data Valley, kan vinden om zich verder te ontwikkelen.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20