Audi Brussel bouwt twee elektrische modellen

De Duitse autoconstructeur Audi gaat in zijn fabriek in Brussel twee elektrische wagens bouwen. Dat heeft Hubert Waltl, directeur productie en logistiek bij Audi, bevestigd.

Eerder was al bekend gemaakt dat Audi vanaf volgend jaar in zijn fabriek in Vorst het elektrische model e-tron zal produceren, maar het jaar daarop wordt die activiteit aangevuld met het e-tron Sportback. De bouw van de twee modellen bewijst volgens Waltl niet alleen dat Audi volop voor elektrische autovervoer wil gaan, maar ook dat de vestiging in Brussel optimaal benut zal blijven. Door de toewijzing van de twee elektrische modellen heeft de fabriek in Vorst nog werk voor minstens acht jaar.

Werkgelegenheid

Op dit ogenblik wordt bij Audi in Brussel het compacte model A1 gebouwd, maar die activiteit wordt volgend jaar naar de Spaanse vestiging van de groep overgeheveld. Eerder werd al bekend gemaakt dat met die verhuis plaats zou worden gemaakt voor de bouw van het nieuwe elektrische model e-tron. Met de komst van de e-tron Sportback wordt de fabriek in Vorst bij de constructeur zelfs een expertisecentrum voor elektrisch autovervoer. Voor de bouw van de e-tron werden al vijfhonderd bijkomende werknemers – zowel ingenieurs als arbeiders – aangetrokken. Op dit ogenblik werken bij Audi Brussel drieduizend mensen. De beslissing van de Duitse constructeur om zijn elektrische wagens in Brussel te bouwen is volgens Bart Buysse, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen, ongetwijfeld mee te danken aan een significante verlaging van de loonkosten en een flexibele manier van werken. Buysse heeft het in de krant De Tijd over een succesverhaal dat kan dienen als voorbeeld voor de rest van de economie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20