Audi bouwt elektrische E-tron Quattro in Brussel

Autobouwer Audi gaat zijn elektrisch model E-tron Quattro in zijn vestiging in Brussel bouwen. De productie moet over twee jaar van start gaan. Dat heeft de directie van Audi officieel bekend gemaakt. Volkswagen, het moederconcern van Audi, heeft de toewijzing van de assemblage aan de fabriek in Brussel definitief goedgekeurd.

De E-tron Quattro is het eerste elektrische suv-model dat door Audi wordt ontwikkeld. De wagen moet de concurrent worden van het Model X van de Amerikaanse autobouwer Tesla.

Door de toewijzing van de E-tron Quattro in de toekomst van Audi Brussels gegarandeerd. Sinds acht jaar wordt in de fabriek het model A1 gebouwd, maar die opdracht loopt eind dit jaar af. Bij Audi Brussel werken 2.500 mensen.

Sleutelfabriek elektrische mobiliteit

Audi wijst erop dat de fabriek in Brussel ook de batterijen voor de elektrische wagens zal produceren. Daardoor wordt Audi Brussels volgens de autobouwer binnen de groep Volkswagen een sleutelfabriek op het gebied van mobiliteit. De E-tron Quattro heeft een actieradius van meer dan 500 kilometer.

De accu heeft een capaciteit van 95 kilowattuur. Er was al langer aangekondigd dat Audi Brussels een nieuw model toegewezen zou krijgen nadat het contract voor de productie van het type A1 was afgelopen, maar omdat een definitieve bevestiging uitbleef, kon bij het personeel de voorbije maanden een groeiende onrust worden vastgesteld.

Patrick Danau, directeur van Audi Brussels, wees er wel op dat de beloofde steunmaatregelen van de Belgische autoriteiten een belangrijk onderdeel zijn geweest van de beslissing om de E-tron Quattro in België te laten produceren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20