Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 27 NOV

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aston Martin van James Bond wordt geveild voor 2 miljoen euro

Logo Business AM

27/01/2016 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Midden februari wordt bij het veilinghuis Christie’s in Londen een bijzonder exclusieve Aston Martin DB10 te koop aangeboden. De auto staat in de catalogus vermeld met een minimumprijs van 2 miljoen dollar. De wagen is dan ook één van de twee overgebleven exemplaren die in Spectre, de jongste film uit de reeks James Bond, is gebruikt.

In totaal hadden de filmmakers tien exemplaren van de Aston Martin DB10 besteld. De meeste wagens werden tijdens de opnames vernield, maar twee exemplaren konden worden bewaard. Eén wagen is bestemd voor het James Bond Museum. Het laatste exemplaar wordt bij Christie’s verkocht ten voordele van de organisatie Doctors Without Borders. Aston Martin wijst erop een historische band te hebben met James Bond. De filmreeks ging immers met de iconische Aston Martin DB5 van start. De DB10 geeft volgens de Britse autobouwer bovendien een idee van het design van de toekomstige generatie Aston Martins.

Uurwerk en zonnebril

De DB10 wordt aangedreven door een V8-motor met een cilinderinhoud van 4,7 liter. De sportwagen heeft een topsnelheid van 305 kilometer per uur, maar is niet toegelaten op de openbare weg. De carrosserie bestaat volledig uit koolstofvezel, terwijl voor het interieur ook beroep werd gedaan op leder en aluminium. De wagen werd door acteur Daniel Craig, vertolker van James Bond, getekend. Naast de Aston Martin DB10 omvat de veiling onder meer ook nog een uurwerk en een zonnebril met een minimumprijs van respectievelijk 24.000 dollar en 6.500 dollar. (mah)   [media-credit name=”BEN STANSALL / AFP” align=”alignnone” width=”4928″]Aston Martin James Bond 007 (1)[/media-credit]  


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  60.383.788
 • Aantal
  doden
  1.421.216
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  564.967
 • Aantal
  doden
  16.077