Economie kan ‘Roaring Twenties’ tegemoet gaan, zegt Cathie Wood, als Fed geen roet in het eten gooit althans

De bekende Ark Invest-oprichter Cathie Wood heeft op Twitter gezegd dat de Amerikaanse economie mogelijk op het punt staat een ‘Roaring Twenties’-fase te betreden.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije maanden zijn steeds meer mensen ervan overtuigd dat de wereldwijde economie een langdurige recessie zal betreden. Toch geloven sommige beleggers dat er licht aan het einde van de tunnel is.

De essentie: Wood acht het mogelijk dat de economie het zeer goed zal doen, maar dat hangt allemaal van de Federal Reserve af.

  • Indien de huidige inflatie afneemt, denkt de beroemde belegger dat “we terug de toekomst ingaan”. Ze spreekt zelfs over de ‘Roaring Twenties’, een periode tijdens de vorige eeuw toen allerlei nieuwe technologieën zijn ontwikkeld en gepopulariseerd, zoals de telefoon, elektriciteit en de interne verbrandingsmotor.
  • Ze vergelijkt de periode waarin de wer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.