Argenx sluit beursdag af met een recordwinst

De Bel20 heeft de beursdag afgesloten met een winst van 0,65 procent. Argenx steeg met 4,1 procent en was de koploper in de Belgische sterindex.

Argenx sloot de beursdag af op 254 euro, een recordhoogte. Het aandeel van het biotechbedrijf zit al sinds eind mei in de lift.

Telecombedrijven gaan lager

Minder goed nieuws was er voor de telecombedrijven. Zowel Proximus als Telenet hebben terrein moeten prijsgeven. Die aandelen gingen respectievelijk 3,05 en 1,31 procent lager.

Het aandeel van Proximus deelde in de klappen nadat het telecombedrijf liet weten dat het Mobile Vikings overneemt. De beleggers reageerden dus niet enthousiast op de overnameplannen van Proximus.

Het aandeel van de gezondheidstechnologiebedrijf  Nyxoah deed er 1,32 procent bij nadat Benoit Louage, een analist van Degroof Petercam, zich positief uitte over het aandeel. Volgens hem was de terugval van het aandeel vorige week onterecht. Hij spreekt van een instapmoment.

Franse financiële instelling doen het goed

Ook elders in Europa doen de beurzen het goed. De Eurostoxx50 steeg met 0,69 procent.

In Frankrijk deden de financiële instellingen het goed. Het aandeel van de grootbank BNP Paribas is er 2,4 procent op vooruit gegaan en Crédit Agricole deed er 1,8 procent bij.

Bij onze noorderburen steeg de Nederlandse verzekeringsgroep ASR Nederland met 1,58 procent. De bank ABN Amro daarentegen verloor 0,61 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20