Argenx en Galapagos uitblinkers op rode Europese beurzen

De Europese beurzen doken dinsdag na een lichtgroene start toch nog in het rood. De Brusselse sterindex Bel20 werd nog enigszins ontzien door Argenx, dat dik 4 procent hoger ging.

Rond Argenx is er nochtans niet echt nieuws te melden. Beleggers anticiperen op de mogelijke goedkeuring in de Verenigde Staten van een medicijn tegen een spierziekte.

Concullega en biotechbedrijf Galapagos gaat 0,37 procent hoger, na een update rond het Toledo-programma. Het gaat daarbij om een reeks onderzoeken in de behandeling van ontstekingsziekten.

Kapitaalverhoging

Aedifica, dat bij opening een winst optekende van 0,8 procent, heeft recent een kapitaalverhoging doorgevoerd waarbij het 5,5 miljoen nieuwe aandelen heeft uitgegeven. Bij de sluiting koerst het aandeel nog altijd 0,23 procent hoger.

De Britse bank HSBC wint 3,96 procent op Wall Street. Ondanks een kostenbesparing en de lager dan gevreesde provisies op probleemkredieten kon de bank de nettowinst beter dan verhoopt op peil houden. Die klokte af op iets meer dan 2 miljard dollar.

Britten vs Nederlanders

Het Brits-Nederlandse was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft zich tot het Britse Hooggerechtshof gericht om toelating te verkrijgen om volledig Brits te worden. De instelling buigt zich op 2 november over die vraag, maar beleggers stuwen het aandeel bijna 1 procent hoger.

Nog in Nederland reageren twee beleggersorganisaties in De Telegraaf ontgoocheld over de afronding van de fusie tussen het Britse en Nederlandse deel van Just Eat Takeaway. Dat impliceert eigenlijk dat de Nederlandse beursnotering van de maaltijdbezorger verdwijnt, net als die van Unilever. Het aandeel doet er 0,97 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20