Argenta sluit 62 geldautomaten na weer een poging tot ‘jackpotting’

Argenta sluit woensdag 62 geldautomaten na een poging tot jackpotting bij een automaat van dit type in een bankkantoor in Dessel. Bij jackpotting proberen criminelen om de computer van de geldautomaat te manipuleren zodat deze het geld vrijgeeft, legt de bank uit in een persbericht. s.

Een bewakingsfirma snelde in Dessel ter plaatse na een alarmmelding. Ze stelden vast dat de automaat beschadigd was en de politie heeft een onderzoek opgestart, aldus Argenta. Intussen is duidelijk dat er geen buit was.

Afgelopen weekend was er een gelijkaardige poging tot jackpotting bij eenzelfde type geldautomaat in Sint Niklaas.

Preventieve sluitingen

Omwille van de kraakpogingen neemt de bank preventief verdere stappen. “We bevestigen onze beslissing om preventief de 62 geldautomaten van dit type te sluiten voor cashverrichtingen in afwachting van het resultaat van verder onderzoek”, zegt de bank.

In de zomer van 2020 besliste Argenta ook al eens om 144 geldautomaten uit te schakelen na twee pogingen tot digitale plofkraak. De bank liet toen weten de automaten van het geviseerde type te zullen vervangen. De geldautomaten die recent werden beschadigd zijn in elk geval niet van hetzelfde type als toen en zullen na het nemen van aanvullende beveiligingsmaatregelen wellicht weer in gebruik kunnen worden genomen. Een tijdschema kon de woordvoerster van Argenta niet geven.

In totaal beschikt de bank over 348 geldautomaten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20