Argen-X en Barco zijn de primussen van de Bel20

De Bel20 heeft de beursdag met positieve cijfers kunnen afsluiten. Argen-X en Barco waren de primussen van de klas.

De Bel20 won donderdagavond 0,3 procent. Argen-X was met een winst van 2,7 procent de sterkste stijger in de Belgische sterindex. Barco zag na een mindere week de beurswaarde stijgen met 1,65 procent. De verzekeraar Ageas was met een daling van 1,9 procent de hekkensluiter.

Campine bouwt een nieuwe fabriek

Het recyclagebedrijf Campine liet vandaag weten dat het een nieuwe fabriek gaat bouwen voor de productie van de brandvertrager antimoontrioxide. Het aandeel ging er 4,55 procent op vooruit.

Nog in België was er een lichtpuntje voor AB InBev. De biergigant heeft in Vietniam de fusie met SAB Beer, een lokale dochter van de overgenomen bierbrouwer SAB Miller, kunnen afronden. Het aandeel steeg met 0,75 procent.

Carrefour duikt in het rood

Ook de beurzen elders in Europa kleurden donderdagavond groen. De Eurostoxx50 deed er 0,7 procent bij.

Carrefour tekende een verlies op van 1,75 procent. Na woensdag lijken de beleggers zich toch vragen te stellen bij de overnameplannen van de Canadese groep Couche-Tard.

Nog in Frankrijk won het aandeel van Peugeot 3 procent. Nochtans heeft het moederbedrijf PSA laten weten dat het vorig jaar 28 procent minder wagens heeft verkocht door de coronapandemie. In totaal werden wereldwijd iets meer dan 2,5 miljoen wagens aan de man gebracht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20