Apple Watch redt een mensenleven

Een fietser heeft een ongeluk ternauwernood overleefd dankzij zijn Apple Watch. Dat meldt de Britse nieuwszender BBC. De fietser werd door een overstroming in de Wye gesleurd, een rivier in het Verenigd Koninkrijk. Hij kon zich in het snelstromende water aan een boomtak vastklampen en slaagde er via zijn Apple Watch in om het alarmnummer te bellen.

De man werd zo’n anderhalve kilometer meegesleurd voordat hij de boomtak wist vast te grijpen. Volgens de brandweercommandant Sean Bailey werkte de communicatie via de Apple Watch ‘verrassend goed’.

Het is niet de eerste keer dat een Apple Watch iemands leven wist te redden. Volgens vaknieuwssite Apple Insider kreeg Heather Henderson uit Kansas herhaalde notificaties van haar Apple Watch dat haar hartslag boven de 120 per minuut uitkwam. De notificaties bleven de hele nacht binnenstromen, ondanks dat Henderson zelf nergens last van had. Ze dacht in eerste instantie dat het apparaat een fout maakte, maar ging de volgende dag voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis. Daar bleek ze inderdaad een ernstige hartafwijking te hebben. Volgens Henderson zou ze zonder de melding van haar smartwatch nooit naar het ziekenhuis zijn gegaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20