Apple verlaagt Chinese iPhone-prijzen om verkoop aan te zwengelen

Apple heeft de prijzen van zijn nieuwste iPhones in China goedkoper gemaakt, met het oog op een groot online shoppingevenement in het land. Zo wil het Amerikaanse bedrijf de verkoop in de op één na grootste economie op peil houden.

In China verkoopt Apple via verschillende webwinkels. Zo zijn er Tmall, officiële wederverkoper JD.com en natuurlijk de eigen webwinkel van Apple. Bij de Alibaba-dochter Tmall is de iPhone 11 tegenwoordig 13 procent goedkoper dan gewoonlijk. In plaats van 4.779 yuan (669 dollar) betalen de Chinezen nu 5.499 yuan. Bij JD.com zijn de kortingen nog opmerkelijker: een iPhone 11 Pro Max kost er 21 procent minder dan normaal. Volgens een JD.com-woordvoerster variëren de kortingen dag na dag.

Het kortingenfestijn komt er naar aanleiding het zogenaamde 6.18-festival. Dat vindt plaats op 18 juni (de zesde maand, vandaar de naam, red.) en doet e-commercereuzen met elkaar strijden om de aandacht van de consumenten en zijn portefeuille. Het evenement valt te vergelijken met Singles Day, de hoogdag van de online verkoop in China op 11 november. Hoewel de naam anders doet vermoeden, houden de kortingen bij beide actiedagen soms wekenlang aan.

Het komt niet vaak voor dat Apple grote kortingen geeft op iPhones. Het Amerikaanse bedrijf ziet een momentum nu de Chinese economie verder aan het heropstarten is. In april mocht Apple alvast een omzetstijging noteren, nu bestaat de hoop om vooral oudere toestellen te vervangen. ‘De goedkopere iPhones trekken heel wat aandacht’, zegt een analist aan CNBC. ‘Vooral voor klanten met een iPhone 6,7 of 8, die een upgrade nodig hebben, maar niet veel willen uitgeven.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20