Apple werkt aan nieuwe manier om toestellen op te laden via je iPhone of iPad

Toekomstige iPhone- of iPad-modellen kunnen mogelijk accessoires van Apple opladen via hun scherm. Dat blijkt alvast uit een patent dat het bedrijf indiende. Wat Apple precies van plan is met die functie is nog niet helemaal duidelijk.

In het nieuws: Het is de website AppleInsider die de patentaanvraag van Apple voor ‘Through-Display Wireless Charging‘ ontdekte. Uit die aanvraag blijkt dat het bedrijf onderzoekt of het zijn toestellen in de toekomst via de display andere toestellen kan laten opladen.

Waarover gaat het precies?

  • Je smartphone gebruiken om een andere smartphone of een accessoire op te laden, is niets nieuws meer. Tot nu toe gebeurde dat echter altijd via de achterkant van de smartphone. Deze methode is uiteraard technisch heel wat eenvoudiger te maken, maar heeft ook enkele nadelen. Om iets te kunnen opladen moet je je iPhone namelijk met zijn scherm naar beneden leggen, waardoor je riskeert dat er krassen opkomen. Daarnaast kan je tijdens het opladen ook niets lezen op je toestel.
  • Apple lijkt nu te werken aan een oplossing voor die problemen. Uit een patentaanvraag van eerder dit jaar blijkt namelijk dat het bedrijf plannen heeft om opladen via de display mogelijk te maken.
  • Of Apple echt van plan is om die functie te gebruiken voor zijn iPhones is wel nog niet duidelijk. In het patent valt namelijk te lezen dat “een deel van de display gebruikt zal kunnen worden om dingen op te tonen”. Aangezien je bij een iPhone uiteraard liefst je volledig scherm gebruikt om zaken op te lezen, gaat het hier mogelijk eerder om plannen voor de iPad.
  • Als dat het geval is, is deze nieuwe oplaadmethode mogelijk bedoeld voor het opladen van de Apple Pencil. Die zou dan gewoon op de zijkant van je iPad neergelegd kunnen worden als je hem niet gebruikt en zo altijd volledig opgeladen zijn als je hem nodig hebt.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20