Apple-analist: “Nieuwe modellen AirPods krijgen vanaf 2023 een USB-C-oplaadpoort”

Alle nieuwe modellen AirPods die vanaf 2023 op de markt komen, zullen de mogelijkheid hebben om met een USB-C-kabel opgeladen te worden. Dat zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Daarmee reageert het bedrijf op een nieuwe Europese wet die zo’n oplaadpoort sowieso verplicht maakt vanaf het najaar van 2024.

Apple stond lang synoniem voor de Lightning-oplaadkabel. Hoewel het voor sommige grotere toestellen zoals MacBooks al even is overgeschakeld op USB-C blijft het voor de meeste van zijn hardware vasthouden aan zijn eigen oplaadkabel.

Dat stuit de Europese Unie echter al langer tegen de borst. Het zou namelijk zorgen voor heel wat extra ongemak en tonnen aan elektronisch afval bij mensen die overschakelen van het ene merk naar het andere. Daarom besliste Europa om – na jaren palaveren – vanaf het najaar van 2024 USB Type-C binnen de Europese Unie te verplichten als oplaadpoort voor alle smartphones, tablets en andere kleine en middelgrote draagbare elektronische apparaten.

Vanaf 2023

Onder die laatste categorie vallen uiteraard ook draadloze oortjes, zoals de AirPods van Apple. Volgens de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo is het bedrijf echter niet van plan om tot 2024 te wachten met het implementeren van USB-C op zijn nieuwe modellen AirPods.

“Ik voorspel dat Apple in 2023 USB-C-compatibele oplaadcases voor alle AirPods-modellen zal lanceren. De oplaadcase van de nieuwe AirPods Pro 2 die in de tweede helft van 2022 wordt gelanceerd, ondersteunt mogelijk wel nog steeds Lightning”, schreef hij op Twitter. Eerder voorspelde Kuo ook al dat Apple in 2023 zijn iPhone 15-serie zal voorzien van een USB C-laadpoort.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20