App helpt familie om te investeren in hun kinderen

De fintechstartup EarlyBird wil families helpen om te investeren in de financiële toekomst van hun kinderen. Dat meldt vaknieuwssite TechCrunch. In de app kunnen ouders, verzorgers, familieleden of vrienden een account aanmaken. In dit account kan de gebruiker vervolgens investeren in onder meer aandelen, obligaties en investeringsfondsen.

Als het kind meerderjarig wordt kan het zelf over de fondsen beschikken.

Gebruikers, zoals de ouders van het kind, kunnen een account opzetten en vervolgens andere familieleden of vrienden uitnodigen om bij te dragen. EarlyBirds wil het met de app makkelijker maken voor familieleden om fondsen te investeren voor hun kinderen. In de app kan de persoon die geld investeert een korte videoboodschap aan de donatie toevoegen, die het kind later terug kan zien.

Als het kind tussen de zes en dertien jaar oud is kan het via een speciale modus leren over investeringen en het fonds zien groeien. Van dertien tot achttien jaar kan het kind de app zelf downloaden – maar nog geen geld opnemen. Na de achttiende verjaardag kan het kind volledig over het account beschikken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20